Din varukorg är tom!
Välkommen! Du kan logga in eller skapa ett konto.

Beställningsinformation

Beställningar levereras normalt inom 2-14 arbetsdagar, beroende på typ av produkt. 

Vi skräddarsyr även ordrar efter behov och hittar ni inte det ni söker så kontakta oss. Vi tar även emot ordrar via mail och telefon.

Expoz riktar sig i första hand mot företag, kommuner och föreningar, men även privatkunder är välkomna att beställa av oss. Dock tillämpar vi förskottsbetalning för privatkunder. Företag faktureras efter sedvanlig kreditupplysning.

Priserna gäller fr.o.m. den 1 januari 2013 och tills vidare. Priserna avser tryckfärdigt original. Vi reserverar oss för eventuella tryckfel.

Alla priser visas exkl. moms, i kassan inkl moms. 

Betalningsalternativ

Faktura 

Betalningsvillkor 10 dagar. Avtalskunder enligt avtal. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med det belopp som är tillåtet enligt lag f.n. 50 kr samt dröjsmålsränta med 18%. Sedvanlig kreditprövning utan kännedomskopia sker. Vi kan även erbjuda förskottsbetalning via bankgiro.

Tryckfärdigt original – Allmänna instruktioner

Våra priser avser tryckfärdiga original. Vi är väldigt måna om kvaliteten på våra trycksaker och strävar alltid efter att leverera bästa möjliga resultat.

Fråga oss gärna om ni har några frågor. Vi hjälper kostnadsfritt till vid mindre korrigeringar och justeringar om ni som kund väljer ORIGINALCHECK i samband med beställning. Väljer ni inte ORIGINALCHECK vid beställning granskar vi inga original, ni ansvarar då själva för att filen är optimerad och korrekt. Om allt nedan är för tekniskt så skicka in filen ni har så kan vi bedöma om det är något vi med lätthet kan åtgärda.

Behöver ni hjälp med framtagning av tryckfärdiga original debiterar vi 695 kr/tim, kontakta oss gärna för kostnadsförslag.

Korrektur

Gå igenom stavningskontroll och korrektur både en och två gånger. Var särskilt observant på namn, adresser och telefonnummer. Stav- och sakfel gör trycksaken obrukbar – ett omtryck kostar pengar!

Filformat

Vi tar emot original i filformaten PDF, TIFF, EPS, AI, PSD OCH INDD. Skicka helst PDF om möjligt.

Sammanfattning

Dokument som lämnas in för tryck är sällan helt felfria. Följer ni våra råd och tips i denna guide lovar vi att vi gör allt vi kan för att ni ska bli så nöjda som möjligt med era trycksaker.

Papperstryck

Vårt tryckresultat är helt anpassat till standarden Fogra 39 (bestruket papper) vilket underlättar för underleverantörer vid tryckanpassning och framställning av provtryck.

För optimal kvalitet vid bildseparation och provtryck rekommenderar vi att man använder vår ICC-profil och ställer in sina programvaror med färginställningsfilen för Adobe CS. Vid tryck på obestruket papper rekommenderar vi att ni kontaktar oss för instruktioner om anpassningen för detta.

Arbetar du i gråskala finns det även en profil för detta.
Vid eventuella frågor tag, gärna kontakt med oss.

ICC-profil

ICC-profil för gråskalebilder

Storbild 

För att era storbildsprodukter ska bli så snygga som möjligt är det viktigt att originalet är korrekt framställt. Följ instruktionerna och riktlinjerna nedan så får ni ett resultat ni garanterat blir nöjda med!

Skulle ni känna er osäkra på framställning av ett tryckfärdigt original hjälper vi givetvis er med detta till en rimlig kostnad.

Instruktioner:

Det finns två olika sätt att leverera tryckfärdiga original:

Jobbar du i skala 1:1 ska bilderna hålla en upplösning på 100 dpi, eller så kan du använda i skala 1:10 i 1000 dpi. Alla mallar på hemsidan är gjorda i rätt format/upplösning.

Färger

Använd profilen CMYK euroscale coated v2. OBS! För bästa svärta (vid tex svart bakgrund, blanda i 92%svart, 95%cyan, 95%magenta, och 90%gult.

Utfall

Behövs inte vid storformatproduktion

Textiltryck

Här ser vi helst att originalen är gjorda i vektorgrafik. Högupplösta bilder funkar också men de kan behöva förenklas något för att kunna tryckas på textil. Vi kan snabbt avgöra om en bild funkar eller inte på textil.

Plastkort

Använd våra mallar som är 86x54 mm och med 2 mm utfall.

Mall för plastkort

Back to Top